Demens ellátás

Fokozott ápolási részleg az idősek otthonában

Biztonságban, szerető környezetben

Az Életöröm Idősek Otthonában 2014-ben elkülönített, fokozott ápolási részleget hoztunk létre, ahol a teljes ápolást igénylő gondozottakat, valamint a súlyos demens lakókat látjuk el. A demens állapot speciális terápiát igényel, melynek során lehetőség nyílik az idős emberek elvesztett képességeinek pótlására, szocializációjának fenntartására és foglalkozásterápiára. Abban az esetben, ha az idős gondozása során érzékeljük a demencia jeleit, elvégeztetjük a demencia vizsgálatot, ezáltal még személyre szabottabb ápolási, gondozási tervet tudunk kialakítani. A demens ellátást kétágyas, 30-32 nm lakószobákban biztosítjuk.

Demens ellátás – Teljes körű ápolás testnek és léleknek

– Mi is a demencia? 1

“Tünetegyüttes és betegségcsoport, mely a mentális viselkedészavarok közül az organikus és szimptomatikus mentális betegségekhez tartozik. A dementia a kognitív funkciók (memória, gondolkodás, figyelem, orientáció) hanyatlásával járó, folyamatos leépülést okozó agyi tünetcsoport.”

A demenciának három foka különböztethető meg:

Enyhe: jelentős deficittünetek mellett az önellátás képessége megtartott, személyi higiéné kielégítő, ítéletalkotás képessége megfelelő

Középsúlyos: az önálló életvitel részleges, nehézkes, veszélyes. Rendszeres felügyeletet igényel.

Súlyos: A beteg állandó felügyeletet igényel. Személyes higiénét elhanyagolja, gondolkodása inkoherens.

 

1Forrás: Egészségügyi Minisztérium szakmai protokoll: A demencia kórismézése, kezelése és gondozása. Pszichiátriai Szakmai Kollégium, 2008.

Személyes találkozásra is biztosítunk lehetőséget előre egyeztetett időpontban. Ismerjen meg bennünket, találkozzon a lakókkal, kóstoljon bele az Életöröm hangulatába! Segítünk a navigációban és a szállításban is lehetőség szerint!

Kérjük, a várakozási idő rövidítése miatt a személyes találkozóra legyen kedves előzetesen időpontot egyeztetni telefonon, e-mailen vagy űrlapunkon keresztül! Köszönjük együttműködését!