A BIZTONSÁGÉRT ÉS KÉNYELEMÉRT

Legyen biztonságban, éljen kényelmesen!

Igazi otthon ellátással, kedvező áron

 • önállóság, nagy alapterületű modern kivitelezésű apartmanlakásban
 • akadálymentesített környezet, lifttel
 • a nyugdíjasház közös célra szolgáló helyiségek és apartmanjainak teljes körű közmű ellátása (víz- és meleg víz ellátás, villany, fűtés, szemétszállítás),
 • kábeltévé-, vezetékes telefon-, internet-szolgáltatás,
 • a nyugdíjasházi épület megfelelő szintű takarítása, karbantartása, a társasházhoz tartozó kert és udvar gondozása
 • étkezés
 • egészségügyi ellátás
 • sószoba
 • mentálhigiénés gondozás
 • hitélet gyakorlása
 • közösségi terek használata

Étkezés, mint otthon – mi biztosítjuk naponta háromszor

Az étkezés napi háromszor saját főzőkonyhánkról történik, így garantáltan minőségi alapanyagokból, ellenőrzött eljárással készülnek a finomságok. Az ebéd és a vacsora esetén menüválasztásra van lehetőség. Az egészségi állapotnak megfelelő, orvos által előírt és a lakó által elfogadott diétás ételek kerülnek terítékre, amelyek a dietetikus iránymutatásai alapján készülnek. Diéta- és étrendtípusaink: normál, cukorbeteg-, epekímélő-, tejmentes- diéta, pépes étrend. A tálalás és az étkezés az étteremben történik, ugyanakkor lehetőséget biztosítunk arra is, hogy saját apartmanjában fogyaszthassa el ebédjét vagy vacsoráját.

Célunk az egészség

Otthonunkban rendszeres egészségügyi ellátást biztosítunk. Az egészségügyi ellátás keretében heti rendszerességgel az idősotthon orvosi rendelőjében háziorvos rendel, valamint havi rendszerességgel reumatológus szakorvosi, pszichiátriai ellátással, rendeléssel, tanácsadással segítjük a gondtalan mindennapokat. Az Idősotthonban ezen felül 24 órás szakképzett ápolói felügyeletben dolgozunk, az egészségi állapotnak megfelelő teljes körű ápolással, gondozással, valamint komplex fizioterápiás kezeléseket is biztosítunk lakóink számára.

Szakorvosi rendelés

Szakorvosi rendelésre lakóinkat a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba, vagy annak rendelőintézetébe szállítjuk (vmkorhaz.hu), mely a területileg illetékes egészségügyi intézmény. A gondozottakat a szakrendelésekre az intézmény saját betegszállító gépkocsijával, és nővéri kísérettel juttatjuk el.

Havi egészségügyi mérések megszervezése

Lakóinknak havi rendszerességgel vérnyomás, vércukor és testsúlyellenőrzést végzünk, hogy az esetleges betegségeket mihamarabb észlelhessük és gyógyíthassuk.

Krízishelyzetre szóló jelzőrendszer

Központi jelzőrendszer szolgáltatásunkat a megfelelő eszközök segítségével az itt élők nagyobb biztonsága érdekében az apartman területén ingyenesen és folyamatosan biztosítjuk:

Az intézmény biztosítja igénybe vevő krízishelyzetben történő segélyhívása esetén az ügyeletes gondozó helyszínre történő haladéktalan (a riasztást követő 10 percen belüli) megjelenését, a segélyhívás okául szolgáló probléma megoldása érdekében szükséges mielőbbi intézkedések megtételét, szükség esetén további egészségügyi ellátás kezdeményezését. Amennyiben kompetencia hiányában a problémát nem sikerül elhárítani, úgy sürgősséggel ügyeletes orvos, illetve mentő hívásával.

Sószoba

Sószobánk látogatásával megelőzhetők a légúti megbetegedések, valamint csökkenthetők az esetlegesen kialakult asztma tünetei.

Mozgásterápia

Lakóink minden hétköznap gyógytornász által vezetett vagy összeállított csoportos gyógytornán vehetnek részt (gerinc; csontritkulás elleni; nyak-váll; aktivizáló; értorna).

Egyéni gyógytornát egészségi állapot függvényében, az Otthon háziorvosa, ill. kezelőorvos írhat elő.

Mentálhigiénés gondozás

A fizikai, egészségügyi ellátáson kívül mentálhigiénés csoportot is működtetünk, amely szakképzettsége folytán fontosnak tartja mindennapi munkája során a család funkcióinak betöltésére való törekvést. A szocializációs funkció tekintetében segítünk a lakóknak a szűkebb és tágabb külvilággal való kapcsolattartásban, legyen szó akár hivatalos ügyintézésről vagy éppen a bevásárlásban nyújtott segítségről.

Hitélet gyakorlása

Az intézményben mindenkinek lehetősége van a szabad hitélet gyakorlására, melyhez egy felekezeti hovatartozás nélküli kápolna biztosít helyszínt. Minden vasárnap és nagyobb egyházi ünnepek alkalmával a Katolikus, a Baptista és az Evangélikus egyház is képviselteti magát intézményünkben.

Közösségi terek használata

Hobbikonyha: az Otthon teljesen felszerelt hobbikonyháját mindenki használhatja, aki kedvet érez egy kis társas sütögetésre, főzésre. Bár minden apartman fel van szerelve főzőfülkével, itt nagyobb tér nyílik egy finom sütemény elkészítésére is.

Könyvtár: az Otthonban 7000 kötetes könyvtár várja lakóinkat, akik regények, ismeretterjesztő lexikonok közül is válogathatnak. Irodalmi körünk tagjainak is kedvelt helye.

Kerti programok: sétára hívogat a gondosan ápolt kert árnyat adó fáival, a kerti tóval és pergolával. Igénybe vehető a grillezési lehetőség, vagy a nyugat európai mintára épített fűszerkert is. A sportolni vágyókat lengőteke, malomjáték, petanque, a nézelődőket napfényterasz várja.

Szépülés és Jólét

Az Otthonon belül lehetőséget biztosítunk a szépülésre is külön térítés ellenében: fodrász, kozmetika, pedikűr, manikűr és gyógymasszőri szolgáltatások állnak lakóink rendelkezésére.

Minden részletre figyelünk az Idősek Otthonában

Gyógyszer-ellátás

Az Idősek Otthonában a gyógyszer-ellátás keretében a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően gondoskodunk a háziorvos és a szakorvosok által felírt gyógyszerek beszerzéséről. Az Otthon háziorvosa által összeállított alaplista szerinti gyógyszereket térítésmentesen biztosítjuk.

Nővérhívás

Az Otthonban kiépített telefonhálózat működik, ami lehetővé teszi, hogy minden lakó saját telefonmellékkel rendelkezzen, melyet szabadon, bármikor használhat. A telefon egyben segélykérésre, nővérhívásra is szolgál.

A telefonos nővérhívó rendszeren túl egy krízishelyzetre szóló jelzőrendszer szolgáltatás is elérhető.

Rendszeres tisztaság

Takarítás: az intézmény takarító személyzete gondoskodik az épület, ezen belül a lakrészek, közös használatú helyiségek folyamatos tisztántartásáról. Az apartmanokat heti rendszerességgel takarítjuk.

Mosás, vasalás: az Otthon lakóinak ruhaneműit, textíliáit az Otthon modern gépekkel felszerelt mosodája mossa, vasalja heti rendszerességgel.